Op Pelckmans Portaal vinden leerling en leerkracht dezelfde synthese geanimeerd terug. De leerstof van de synthese wordt opnieuw opgebouwd en linken tussen de verschillende delen worden duidelijk door de stem die de animatie begeleidt.

Leren leren
met Zone

Op het einde van een thema staat telkens een visuele synthese op een groene achtergrond. Die vat de lesinhoud van het thema samen en toont de samenhang tussen de hoofdstukken.

Synthese

uit: Zone 1

Op Pelckmans Portaal kunnen leerlingen verder oefenen met Test jezelf online. Er wordt meteen feedback voorzien. Leerkrachten kunnen de leeractiviteiten van hun leerlingen volgen via het leerlingvolgsysteem.

De Test jezelf 1 kent eenzelfde moeilijkheidsgraad als de reeds gemaakte opdrachten. Leerlingen krijgen hier de kans om te oefenen met nieuwe beelden, gelijkaardige opdrachten en/of andere werkvormen. Ze zijn dus niet langer beperkt tot die ene oefening die in het boek staat die ze onmogelijk opnieuw kunnen maken.

Test jezelf 1

Ook de Test jezelf 2 is gericht op het behalen van de doelstellingen van het leerplan, maar met meer uitdaging. De oefeningen gaan inzichtelijk wat verder en er worden verbanden tussen de afzonderlijke hoofdstukken gelegd.

Test jezelf 2

uit: Zone 1

uit: Zone 1